Jadłospis
DIETA PODSTAWOWA 27.06. - 01.07.2022r.
Poniedziałek 27.06.
I śniadanie: Chleb graham [mąka - gluten](30 g), masło [mleko](5 g), kiełbasa krakowska (12 g), ogórek zielony, herbata
roiboos (200 ml)
II śniadanie: Arbuz (1szt./ 100g)
Obiad: Krem pomidorowy z grzankami [włoszczyzna, ziemniaki, grzanki -gluten, śmietana z mleka, seler] (250g)
Podwieczorek: Ryż z polewą jogurtowo - brzoskwiniową [ryż, brzoskwinie,jogurt- mleko] (130g/80g), kompot/woda (200 ml)
Chałka z masłem [mąka - gluten, jaja, mleko] (30 g/5g), serek homogenizowany straciatella - wyrób własny
[mleko, czekolada -kakao, mleko](30g), woda (200 ml)
Podwieczorek II: Smoothie owocowe [mleko] (150g), chrupki kukurydziane (12g)
Środa 29.06.
I śniadanie: Bułka pszenna [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), indyk z pasieki (12g), pomidor, kawa zbożowa [mleko,
gluten] (200 ml)
II śniadanie: Jabłko (1 szt./100g)
Obiad: Zalewajka z ziemniakami [włoszczyzna, ziemniaki, zakwas - gluten, seler śmietana z mleka,] (250g)
Lasagne bolognese [m. wieprzowe, marchew, przyprawy, pomidory, makaron - gluten, jaja, masło -mleko, mąka - gluten,
mleko] (280g), kompot owocowy /woda (200 ml)
Podwieczorek: Chleb foremkowy [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), hummus z pieczoną marchewką [marchewka,
oliwa, ciecierzyca, przyprawy](30g), woda (200 ml)
Podwieczorek II: babeczka z wiśnią- wyrób własny (50g) [gluten, jaja, wiśnia, mleko]
Czwartek 30.06.
I śniadanie: Chleb słonecznikowy [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), ser żółty [mleko] (12g), papryka marynowana
(Spiżarnia Gotowalni), herbata owocowa (200 ml)
II śniadanie: Melon (1 szt./100g)
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem [włoszczyzna, ogórki kiszone, ryż, śmietana - mleko, seler] (250g)
Paluszki serowe z masełkiem – wyrób własny [gluten, jaja, mleko] (180g/10g), kompot/woda (200 ml)
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym (150g) [mleko, sok malinowy], wafel ryżowy (12g)
Podwieczorek II: Chleb pszenno - żytni [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), jajko z dipem a' la tzatziki [jaja, mleko,
koperek](30g/5g), rukola
Piątek 01.07.
I śniadanie: Chleb graham [mąka - gluten](30 g), masło [mleko](5 g), kiełbasa krakowska (12 g), ogórek zielony, herbata
roiboos (200 ml)
II śniadanie: Arbuz (1szt./ 100g)
Obiad: Krem pomidorowy z grzankami [włoszczyzna, ziemniaki, grzanki -gluten, śmietana z mleka, seler] (250g)
Podwieczorek: Ryż z polewą jogurtowo - brzoskwiniową [ryż, brzoskwinie,jogurt- mleko] (130g/80g), kompot/woda (200 ml)
Chałka z masłem [mąka - gluten, jaja, mleko] (30 g/5g), serek homogenizowany straciatella - wyrób własny
[mleko, czekolada -kakao, mleko](30g), woda (200 ml)
Podwieczorek II: Smoothie owocowe [mleko] (150g), chrupki kukurydziane (12g)
|
Środa 29.06.
I śniadanie: Bułka pszenna [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), indyk z pasieki (12g), pomidor, kawa zbożowa [mleko,
gluten] (200 ml)
II śniadanie: Jabłko (1 szt./100g)
Obiad: Zalewajka z ziemniakami [włoszczyzna, ziemniaki, zakwas - gluten, seler śmietana z mleka,] (250g)
Lasagne bolognese [m. wieprzowe, marchew, przyprawy, pomidory, makaron - gluten, jaja, masło -mleko, mąka - gluten,
mleko] (280g), kompot owocowy /woda (200 ml)
Podwieczorek: Chleb foremkowy [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), hummus z pieczoną marchewką [marchewka,
oliwa, ciecierzyca, przyprawy](30g), woda (200 ml)
Podwieczorek II: babeczka z wiśnią- wyrób własny (50g) [gluten, jaja, wiśnia, mleko]
Czwartek 30.06.
I śniadanie: Chleb słonecznikowy [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), ser żółty [mleko] (12g), papryka marynowana
(Spiżarnia Gotowalni), herbata owocowa (200 ml)
II śniadanie: Melon (1 szt./100g)
Obiad: Zupa ogórkowa z ryżem [włoszczyzna, ogórki kiszone, ryż, śmietana - mleko, seler] (250g)
Paluszki serowe z masełkiem – wyrób własny [gluten, jaja, mleko] (180g/10g), kompot/woda (200 ml)
Podwieczorek: Budyń waniliowy z sokiem malinowym (150g) [mleko, sok malinowy], wafel ryżowy (12g)
Podwieczorek II: Chleb pszenno - żytni [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), jajko z dipem a' la tzatziki [jaja, mleko,
koperek](30g/5g), rukola
I śniadanie: Płatki czekoladowo - kukurydziane z mlekiem [mleko, czekolada] (30g/200 ml), chleb foremkowy [mąka- gluten] (15g), masło [mleko] (3g), dżem owocowy (10g); herbata wieloowocowa (200 ml) II śniadanie: Banan (100g/1 szt.) Obiad: Krupnik z ziemniakami [kasza jęczmienna - gluten, włoszczyzna, ziemniaki, seler, śmietana - mleko] (250g) Ryba w panierce [ryba- miruna, mąka-gluten, jajka] (70g), ziemniaki młode z masełkiem i koperkiem [mleko] (100g), surówka z kiszonej kapusty (Spiżarnia Gotowalni) (70g), kompot owocowy /woda (200 ml) Podwieczorek:Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką- wyrób własny (50g) [gluten, jaja, truskawki, drożdże, mleko], lemoniada arbuzowa (200 ml) Podwieczorek II: weka [mąka - gluten] (30 g), masło [mleko] (5g), twarożek śmietankowy [mleko](30g), pomidor |